Thoro Nederland – Innovatieve producten voor Betonreparatie en Vochtwering


Betonreparatie Producten


THORO Betonreparatie Producten zijn de kwalitatieve keuze voor schadeherstel

Heeft u last van scheuren of gaten in uw betonnen vloer, muren of plafond? Kies dan voor kwalitatieve THORO betonreparatie producten. Voor elke situatie hebben wij de juiste vorm van cement, mortel of polymeer oplossing in huis.

Herstel Betonnen Wegen of Magazijnvloeren?

Kies voor THORO® CRETE HS.
Voor herstellingen van beton onderhevig aan verkeersbelasting. Aangemaakt met water vormt THORO CRETE HS een snelzettende, polymeerverbeterde reparatiemortel voor horizontaal beton.

Geschikt voor:
✅ Wegen
✅ Brugdekken
✅ Industriële vloeren
✅ Magazijnvloeren
✅ Startbanen
✅ Platformen

Herstellen Grote Betonoppervlakken?

Kies voor THORO® STRUCTURITE 100.
Krimpgecompenseerde reparatie mortel die met de hand of spuitapparatuur kan worden aangebracht. Voor de herstelling van grotere oppervlakken met een laagdikte van 5 tot 40 mm.

Geschikt voor:
✅ Gewapend en ongewapend beton
✅ Beschadiging door wapeningscorosie
✅ Beschadiging door mechanische invloeden
✅ Beschadiging door alkali-silica reactie

 

Kies voor THORO® STRUCTURITE 300.
Structurite 300 is samengesteld uit Portland cement, geselecteerde silica en een poederpolymeer. Aangemaakt met water vormt Structurite 300 een snelzettende, polymeerverbeterde reparatiemortel. Voldoet aan de klasse R4, aanbeveling voor mortels, volgens EN 1504-3.

Geschikt voor:
✅ Gewapend en ongewapend beton
✅ Beschadiging door wapeningscorosie
✅ Beschadiging door mechanische invloeden
✅ Beschadiging door alkali-silica reactie

Herstellen Beton onder Hoge Druk?

Kies THORO® STRUCTURITE R4
Voor het structureel herstellen van beton waar een hoge druk sterkte en een snelle binding van belang zijn.

Geschikt voor het herstellen van:
✅ Beschadiging door wapeningscorosie
✅ Beschadiging door mechanische invloeden
✅ Beschadiging door alkali-silica reactie

Voorkomen van Wapeningscorosie?

Kies voor THORO® STRUCTURITE PRIMER
Als anticorrosie primer voor de behandeling van stalen wapening. Het gebruik van THORO STRUCTURITE PRIMER is aanbevolen wanneer de dekking van de reparatie over de wapening minder dan 10 mm bedraagt, of bij aanwezigheid van chloriden.

Voordelen van THORO Betonreparatie producten

Afhankelijk van de precieze oorzaak van de schade kunnen wij u adviseren in de keuze voor het juiste reparatieproduct. Onze THORO reparatiemortels hebben zich door de jaren heen bewezen en zijn met hun dubbele karaktereigenschappen van cement en polymeer een duurzame en esthetische oplossing voor alle vormen van betonschade!

Cement-gebaseerd
• Eigenschappen vergelijkbaar met beton
• Vergelijkbare E-modulus
• Gebruiksvriendelijk
• Dampdoorlatend
• Realkaliserend effect

Polymeer-verbeterd
• Lager W/C factor
• Betere water-retentie
• Betere flexibiliteit
• Betere hechting
• Betere waterafstoting
• Betere chemische resistentie

Meer informatie over onze producten?

Heeft u hulp nodig bij het kiezen voor de juiste THORO reparatieoplossing? Neem dan vandaag contact op met THORO Nederland voor passend advies!

Veel voorkomende oorzaken van Betonschade

Vries-dooi cycli

Water dat in beton aanwezig is zal bij vorst uitzetten. Deze uitzetting (9%) veroorzaakt desintegratie, met alle nare gevolgen voor de kwaliteit van het beton.

Chemische aantasting

Meerdere chemische elementen kunnen de kwaliteit van het beton aantasten. Sulfaten die in beton penetreren kunnen reageren met aluminaten in cement. Ettringiet, dat schadelijk is en voor de scheurvorming zorgt, wordt hierbij gevormd. Beton is niet bestand tegen zuren. Hier gaat de cementstructuur afgebroken worden waardoor de cohesie van het beton wordt aangetast en met een volledige decompositie tot gevolg.

Chloriden

Bij de aanwezigheid van chloriden in beton kan de passiviteit van het wapeningsstaal aangetast worden en dit ongeacht de alkaliteit van het beton. Het risico tot corrosie is rechtevenredig met het gehalte aan chloriden in het beton. Om roestvorming te initiëren dienen water en zuurstof echter wel aanwezig te zijn in de nabijheid van de wapening. De vaak voorkomende “pitting” corrosie is expansief hetgeen een versnelde veroudering in de hand werkt.

Alkali-Aggregaat reactie

Portland cement bevat meestal een hoeveelheid alkaliën (Na2O, K2O). Deze alkaliën kunnen bij aanwezigheid van water reageren met de reactieve kiezelzuurmodificaties. Het ontstane reactieproduct trekt water aan en het alkali-silica gel wordt gevormd. Deze gel is uiterst expansief waardoor er lokaal inwendige spanningen ontstaan met scheurvorming tot gevolg, hetgeen uiterst destructief is voor de opbouw van de betonmatrix.

Carbonatatie

De meest voorkomende schade bij beton wordt veroorzaakt door carbonatatie. Bij deze reactie zal koolstofdioxide (CO2) uit de atmosfeer in het beton indringen en reageren met de calciumhydroxide van het cement. Als resultaat verkrijgt men calciumcarbonaat. Hierdoor verlaagt de alkaliteit van het beton waardoor de beschermende passiveringslaag rondom de wapening wordt aangetast. Bij aanwezigheid van water en zuurstof gaat de wapening corroderen (roesten). Deze expansieve reactie veroorzaakt scheurvorming in het beton, hetgeen op zijn beurt de destructie van de structuur versnelt. Carbonatatie is uiterst actief bij een relatieve vochtigheid tussen 40 en 75%. Onder 40% is er onvoldoende vocht om corrosie te initiëren. Boven 75% is er doorgaans onvoldoende aanvoer van koolstofdioxide (CO2).

Mechanische schade

Schade door impact, verzakking, overbelasting, slijtage, etc.

Bescherm uw beton tegen verdere aantasting met THORO Coatings

THORO biedt een breed pakket aan beschermende producten aan om verdere aantasting van uw beton te voorkomen. Om uw betonstructuur te beschermen tegen de indringing van water (zelfs drukkend water), bieden onze cement-gebaseerde coatings de volgende voordelen:

  • >Waterdicht
  • >Waterdampdoorlatend
  • >Realkaliserend
  • >Eigenschappen vergelijkbaar met beton
  • >Vult poriën
  • >Uniforme afwerking

Bekijk ons volledige productaanbod voor reparatie en bescherming van Beton