Thoro Nederland – Innovatieve producten voor Betonreparatie en Vochtwering


THORO Betonreparatie producten voor elke klus

Last van scheuren of gaten in uw beton? Lees hieronder meer over onze diverse betonreparatie mortels, cement en polymeer oplossingen en kies het product dat past bij uw klus!

 • Thoro Structurite Level

  1.53 /Kg

Betonreparatie, egalisatie en herprofilering (dikte 2 tot 10 mm)

Wanneer je Thoro® Structurite Level aanmaakt met water vormt dit een 1-component egalisatie en reparatiemortel die met de spaan of spuitapparatuur kan worden aangebracht. Deze mortel wordt aangebracht in een laagdikte van 2 tot maximaal 10 mm.

Thoro® Structurite Level is een mengsel van Portland cement, geselecteerde silica, modificeermiddelen en een poederpolymeer. Dit product voldoet aan de klasse R2 aanbeveling voor mortels volgens EN 1504-3.

✅ Eén component, enkel water toe te voegen.
✅ Applicatie op vochtige ondergrond.
✅ Gereedschap te reinigen met water.
✅ Reparaties tot 10 mm.
✅ Geen nabehandeling nodig.

 • Thoro® Structurite 100

  1.35 /Kg

Betonreparatie en herstel grote oppervlakken (dikte 5 tot 40 mm)

Wanneer je Thoro® Structurite 100 aanmaakt met water vormt dit een 1-component reparatiemortel die met spaan of spuitapparatuur kan worden aangebracht. Deze mortel wordt aangebracht in een laagdikte van 5 tot maximaal 40 mm.

Thoro® Structurite 100 is samengesteld uit sulfaatbestendige Portland cement, geselecteerde silica en polyacrylonitrilvezels. Dit product voldoet aan de klasse R4, aanbeveling voor mortels, volgens EN 1504-3.

Bij uitstek geschikt voor de reparatie van:

✅ Gewapend en ongewapend beton
✅ Beschadiging door wapeningscorosie
✅ Beschadiging door mechanische invloeden
✅ Beschadiging door alkali-silica reactie

 • Thoro® Structurite 300

  2.28 /Kg

Betonreparatie diepe schade (dikte 10 tot 50 mm)

Structurite 300 is samengesteld uit Portland cement, geselecteerde silica en een poederpolymeer. Aangemaakt met water vormt Structurite 300 een snelzettende, polymeerverbeterde reparatiemortel. Voldoet aan de klasse R4, aanbeveling voor mortels, volgens EN 1504-3.

Bij uitstek geschikt voor de reparatie van:

✅ Gewapend en ongewapend beton
✅ Beschadiging door wapeningscorosie
✅ Beschadiging door mechanische invloeden
✅ Beschadiging door alkali-silica reactie

 • Thoro® Structurite R4

  2.16 /Kg

Betonreparatie hoge druk en snelherstel (dikte 5 tot 50 mm)

Thoro® Structurite R4 voldoet aan de klasse R4 volgens 1504-3 norm. Deze mortel biet een uitstekende hechting, lage waterabsorptie maar is waterdampdoorlatend. Lange verwerkbaarheid maar snelle binding. Geschikt voor herstelling van verticaal of overhangend beton, goede bescherming van wapeningsstaven, zelfs bij beperkte laagdikte.

Voor het structureel herstellen van beton waar een hoge druk sterkte en een snelle binding van belang zijn.

Geschikt voor het herstellen van:
✅ Beschadiging door wapeningscorosie
✅ Beschadiging door mechanische invloeden
✅ Beschadiging door alkali-silica reactie

 • Thoro® Structurite Primer

  9.11 /Kg

Voorkomen van Wapeningscorrosie (reparatie dekking minder dan 10 mm)

Thoro® Structurite Primer is uitermate geschikt voor de behandeling van stalen wapening. Het gebruik van THORO STRUCTURITE PRIMER is aanbevolen wanneer de dekking van de reparatie over de wapening minder dan 10 mm bedraagt, of bij aanwezigheid van chloriden.

Actieve anti corrosie primer behandeling is:
✅ Uitstekend roestwerend
✅ Cementgebaseerd, hardt uit in vochtige omgeving
✅ Lange verwerkbaarheid, gemakkelijk aan te brengen

Voordelen van THORO Betonreparatie producten

Afhankelijk van de precieze oorzaak van de schade kunnen wij u adviseren in de keuze voor het juiste reparatieproduct. Onze THORO reparatiemortels hebben zich door de jaren heen bewezen en zijn met hun dubbele karaktereigenschappen van cement en polymeer een duurzame en esthetische oplossing voor alle vormen van betonschade!

Cement-gebasseerd

✅ Eigenschappen vergelijkbaar met beton
✅ Vergelijkbare E-modulus
✅ Gebruiksvriendelijk
✅ Dampdoorlatend
✅ Realkaliserend effect

Polymeer-verbeterd

✅ Lager W/C factor
✅ Betere water-retentie
✅ Betere flexibiliteit
✅ Betere hechting
✅ Betere waterafstoting
✅ Betere chemische resistentie

Advies nodig voor de beste oplossing?

Heeft u hulp nodig bij het kiezen voor de juiste THORO reparatieoplossing voor scheuren of gaten in uw beton?
Neem contact op voor een passend advies van onze experts.

Bescherm uw beton tegen verdere aantasting met THORO Coatings (beschermende producten)

THORO biedt een breed pakket aan beschermende producten aan om verdere aantasting van uw beton te voorkomen. Om uw betonstructuur te beschermen tegen de indringing van water (zelfs drukkend water), bieden onze cement-gebaseerde coatings de volgende voordelen:

✅ Waterdicht
✅ Waterdampdoorlatend
✅ Realkaliserend
✅ Eigenschappen vergelijkbaar met beton
✅ Vult poriën
✅ Uniforme afwerking

Veel voorkomende oorzaken van Betonschade

Vries-dooi cycli

Water dat in beton aanwezig is zal bij vorst uitzetten. Deze uitzetting (9%) veroorzaakt desintegratie, met alle nare gevolgen voor de kwaliteit van het beton.

Chemische aantasting

Meerdere chemische elementen kunnen de kwaliteit van het beton aantasten. Sulfaten die in beton penetreren kunnen reageren met aluminaten in cement. Ettringiet, dat schadelijk is en voor de scheurvorming zorgt, wordt hierbij gevormd. Beton is niet bestand tegen zuren. Hier gaat de cementstructuur afgebroken worden waardoor de cohesie van het beton wordt aangetast en met een volledige decompositie tot gevolg.

Chloriden

Bij de aanwezigheid van chloriden in beton kan de passiviteit van het wapeningsstaal aangetast worden en dit ongeacht de alkaliteit van het beton. Het risico tot corrosie is rechtevenredig met het gehalte aan chloriden in het beton. Om roestvorming te initiëren dienen water en zuurstof echter wel aanwezig te zijn in de nabijheid van de wapening. De vaak voorkomende “pitting” corrosie is expansief hetgeen een versnelde veroudering in de hand werkt.

Alkali-Aggregaat reactie

Portland cement bevat meestal een hoeveelheid alkaliën (Na2O, K2O). Deze alkaliën kunnen bij aanwezigheid van water reageren met de reactieve kiezelzuurmodificaties. Het ontstane reactieproduct trekt water aan en het alkali-silica gel wordt gevormd. Deze gel is uiterst expansief waardoor er lokaal inwendige spanningen ontstaan met scheurvorming tot gevolg, hetgeen uiterst destructief is voor de opbouw van de betonmatrix.

Carbonatatie

De meest voorkomende schade bij beton wordt veroorzaakt door carbonatatie. Bij deze reactie zal koolstofdioxide (CO2) uit de atmosfeer in het beton indringen en reageren met de calciumhydroxide van het cement. Als resultaat verkrijgt men calciumcarbonaat. Hierdoor verlaagt de alkaliteit van het beton waardoor de beschermende passiveringslaag rondom de wapening wordt aangetast. Bij aanwezigheid van water en zuurstof gaat de wapening corroderen (roesten). Deze expansieve reactie veroorzaakt scheurvorming in het beton, hetgeen op zijn beurt de destructie van de structuur versnelt. Carbonatatie is uiterst actief bij een relatieve vochtigheid tussen 40 en 75%. Onder 40% is er onvoldoende vocht om corrosie te initiëren. Boven 75% is er doorgaans onvoldoende aanvoer van koolstofdioxide (CO2).

Mechanische schade

Schade door impact, verzakking, overbelasting, slijtage, etc.

Bekijk ons volledige productaanbod voor reparatie en bescherming van Beton