Thoro Nederland – Innovatieve producten voor Betonreparatie en Vochtwering


THORO Vochtwering producten voor beton- en metselwerk

Thoro biedt diverse oplossingen voor waterinfiltratie in beton- en metselwerk. De meest voorkomende situaties waar vochtwering noodzakelijk is betreffen het waterproof maken van daken en kelders.

 • Thoroseal®

  3.15 /Kg

Waterdichte coating (geschikt voor beton of metselwerk)

THOROSEAL is samengesteld uit Portland cement, geselecteerde silica en modificeermiddelen. Aangemaakt met water en THORO ACRYL 60 vormt THOROSEAL een waterdichte afwerklaag voor beton en metselwerk.

Toepasbaar aan de binnen- of buitenzijde, boven of onder het maaiveld. Kelders, waterreservoirs, tunnels, zwembaden, vijvers, enz. worden met THOROSEAL duurzaam afgedicht. Als vervanging van waterdichte pleisterlagen. Als vochtwering van vloeren en wanden van douches, badkamers, toiletten en andere sanitaire lokalen alvorens de decoratieve eindafwerking te plaatsen.

✅ Duurzaam
✅ Waterdicht
✅ Weerdampdoorlatend
✅ Uitstekende hechting
✅ Eenvoudig aan te brengen met borstel of spuitapparaat

 • Thoroseal® FC

  2.41 /Kg

Cementgebaseerde coating voor de waterdichting  (van beton en metselwerk)

THOROSEAL FC is samengesteld uit Portland cement, geselecteerde silica en modificeermiddelen. Aangemaak met water en THORO ACRYL 60 vormt THOROSEAL FC een waterdichte afwerklaag voor beton en metselwerk.

Als waterdichte coating voor beton of metselwerk, waaraan geen decoratieve eisen verbonden zijn. Toepasbaar aan de binnen- of buitenzijde, boven of onder het maaiveld. Kelders, waterreservoirs, tunnels, zwembaden, vijvers, enz. worden met THOROSEAL FC duurzaam afgedicht. Geschikt als vochtwering van vloeren en wanden van douches, badkamers, toiletten en andere sanitaire lokalen alvorens de decoratieve eindafwerking te plaatsen.

✅ Duurzaam
✅ Kostenbesparend
✅ Eenvoudig aan te brengen
✅ Milieuvriendelijk

Flexibele cementgebaseerde coating voor de vochtwering (van beton en metselwerk)

THOROSEAL FX110 Part 1 is samengesteld uit Portland cement, geselecteerde silica en modificeermiddelen. Aangemaakt met THOROSEAL FX110 Part 2 vormt het een flexibele, waterdichte afwerklaag voor beton en metselwerk die eenvoudig met een borstel, spaan of spuitapparatuur kan worden aangebracht.

Voor het waterdichten van structuren en kelders die onderhevig zijn aan bewegingen. Toepasbaar aan de binnen- of buitenzijde, boven of onder het maaiveld.

✅ Blijvend flexibel, ook ondergedompeld.
✅ Vries- en dooibestendig.
✅ Goede statische en dynamische scheur-overbruggende eigenschappen.
✅ Eenvoudige methode om snel voegen en barsten te behandelen.
✅ Applicatie op een vochtige ondergrond.
✅ Cementgebaseerd en oplosmiddelvrij.

Flexibele, waterdichte afwerklaag (beton en metselwerk)

Voor het waterdichten van structuren en kelders die onderhevig zijn aan bewegingen. Toepasbaar aan de binnen- of buitenzijde, boven of onder het maaiveld. Weerstaat aan negatieve en positieve waterdruk. Als betonbescherming tegen water, carbonatatie en dooizouten.

Waterdichting van terrassen, badkamers, zwembaden en natte ruimtes voor het aanbrengen van tegelwerk.

✅ Duurzaam
✅ Vries- en dooibestendig.
✅ Blijvend flexibel, ook ondergedompeld.
✅ Goede statische en dynamische scheur- overbruggende eigenschappen.
✅ Eenvoudige methode om snel voegen en barsten te behandelen.
✅ Eenvoudig aan te brengen met borstel, spaan of spuitapparatuur.

 • Thoroseal® WR

  1.46 /Kg

Cementgebaseerde pleister voor de waterdichting (van beton en metselwerk)

THOROSEAL WR Grijs bevat sulfaatresistente Portland cement, terwijl THOROSEAL WR Wit op basis is van witte Portland cement. Beide versies (Grijs en Wit) bevatten geselecteerde silica, plastificeerders en modificeermiddelen. Aangemaakt met water vormt THOROSEAL WR een cementgebaseerde waterdichte pleister. Geschikt voor Als waterdichte bepleistering voor beton of metselwerk waar een gladde of gestructureerde afwerking gewenst is.
Toepasbaar aan de binnen- of buitenzijde, boven of onder het maaiveld, zoals: Kelders, waterreservoirs, tunnels, zwembaden, douches en badkamers en liftputten.

✅ Applicatiedikte: tot 15 mm per laag
✅  Waterdicht vanaf 10 mm laagdikte.
✅ Sulfaatbestendig
✅ Weerstaat aan een negatieve en positieve hydrostatische druk
✅ Applicatie op een vochtige ondergrond.
✅ Laag chroomgehalte – Cr-VI < 2 ppm / cement – gewicht

 • Waterplug

  6.83 /Kg

Waterplug snelzettende mortel voor het afdichten van actieve waterlekken (in beton en metselwerk)

WATERPLUG is samengesteld uit cement, geselecteerde silica en modificeermiddelen. Aangemaakt met water vormt WATERPLUG een uiterst snelhardende dichtingsmortel.

Stopt onmiddellijk infiltraties of doorsijpelingen van water, zelfs onder hoge druk, doorheen barsten, voegen en gaten en dit in alle structuren van beton of metselwerk. Voor de snelle verankering van bouten, leidingen, leuningen, enz. Voor het afdichten van voegen, stortnaden en de aansluiting tussen wand en vloer.

✅ Chloridenvrij, dus niet corrosieactiverend.
✅ Expansief bij zetting, hetgeen een permanente afdichting verzekert.
✅ Cementgebonden karakter geeft een perfecte compatibiliteit met beton en metselwerk.
✅ Uiterst snelle uitharding voor onmiddellijke dichting of verankering.
✅ Injectiemateriaal niet nodig.

Voordelen van THORO Vochtwering producten

Afhankelijk van de precieze oorzaak van de schade kunnen wij u adviseren in de keuze voor het juiste vochtwering product. Thoro Nederland is uw aanspreekpunt voor repareren en waterdicht maken van gemetselde glazen bouwsteen gevels en prefab glazen bouwsteen elementen. Met name in de bouwsector en bij vochtweringssystemen.

Natuurlijk is het Thoro product breed inzetbaar voor oplossingen bij lekkages in: Kelders, tunnels, liftputten, zwembaden, vijvers, waterzuiveringsinstallaties, douches, badkamers.

Thoro Waterdichting is uitermate geschikt voor

✅ Daken van reservoirs, vlak of koepelvormig
✅ Ondergrondse structuren zoals kelders
✅ Waterzuiveringsinstallaties
✅ Tunnels

Advies nodig voor de beste oplossing?

Heeft u hulp nodig bij het kiezen voor de juiste THORO reparatieoplossing voor scheuren of gaten in uw beton?
Neem contact op voor een passend advies van onze experts.

Bescherm uw beton tegen verdere aantasting met THORO Coatings (beschermende producten)

THORO biedt een breed pakket aan beschermende producten aan om verdere aantasting van uw beton te voorkomen. Om uw betonstructuur te beschermen tegen de indringing van water (zelfs drukkend water), bieden onze cement-gebaseerde coatings de volgende voordelen:

✅ Waterdicht
✅ Waterdampdoorlatend
✅ Realkaliserend
✅ Eigenschappen vergelijkbaar met beton
✅ Vult poriën
✅ Uniforme afwerking

Veel voorkomende oorzaken van Betonschade

Vries-dooi cycli

Water dat in beton aanwezig is zal bij vorst uitzetten. Deze uitzetting (9%) veroorzaakt desintegratie, met alle nare gevolgen voor de kwaliteit van het beton.

Chemische aantasting

Meerdere chemische elementen kunnen de kwaliteit van het beton aantasten. Sulfaten die in beton penetreren kunnen reageren met aluminaten in cement. Ettringiet, dat schadelijk is en voor de scheurvorming zorgt, wordt hierbij gevormd. Beton is niet bestand tegen zuren. Hier gaat de cementstructuur afgebroken worden waardoor de cohesie van het beton wordt aangetast en met een volledige decompositie tot gevolg.

Chloriden

Bij de aanwezigheid van chloriden in beton kan de passiviteit van het wapeningsstaal aangetast worden en dit ongeacht de alkaliteit van het beton. Het risico tot corrosie is rechtevenredig met het gehalte aan chloriden in het beton. Om roestvorming te initiëren dienen water en zuurstof echter wel aanwezig te zijn in de nabijheid van de wapening. De vaak voorkomende “pitting” corrosie is expansief hetgeen een versnelde veroudering in de hand werkt.

Alkali-Aggregaat reactie

Portland cement bevat meestal een hoeveelheid alkaliën (Na2O, K2O). Deze alkaliën kunnen bij aanwezigheid van water reageren met de reactieve kiezelzuurmodificaties. Het ontstane reactieproduct trekt water aan en het alkali-silica gel wordt gevormd. Deze gel is uiterst expansief waardoor er lokaal inwendige spanningen ontstaan met scheurvorming tot gevolg, hetgeen uiterst destructief is voor de opbouw van de betonmatrix.

Carbonatatie

De meest voorkomende schade bij beton wordt veroorzaakt door carbonatatie. Bij deze reactie zal koolstofdioxide (CO2) uit de atmosfeer in het beton indringen en reageren met de calciumhydroxide van het cement. Als resultaat verkrijgt men calciumcarbonaat. Hierdoor verlaagt de alkaliteit van het beton waardoor de beschermende passiveringslaag rondom de wapening wordt aangetast. Bij aanwezigheid van water en zuurstof gaat de wapening corroderen (roesten). Deze expansieve reactie veroorzaakt scheurvorming in het beton, hetgeen op zijn beurt de destructie van de structuur versnelt. Carbonatatie is uiterst actief bij een relatieve vochtigheid tussen 40 en 75%. Onder 40% is er onvoldoende vocht om corrosie te initiëren. Boven 75% is er doorgaans onvoldoende aanvoer van koolstofdioxide (CO2).

Mechanische schade

Schade door impact, verzakking, overbelasting, slijtage, etc.

Bekijk ons volledige productaanbod voor reparatie en bescherming van Beton